Sastanak Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva s Hrvatskom lovačkim savezom

Dana, 16. veljače 2024. godine, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ je imalo sastanak s Hrvatskim lovačkim savezom kako bi uspostavili kvalitetnije odnose i međugraničnu suradnju u području lovstva.

Jedna od tema sastanka je bila aktualna izrada županijskog nacrta Zakona o lovstvu Hercegbosanske županije i prikupljanje kvalitetnih informacija i iskustava sa područja republike Hrvatske koja ima mnogo pozitivnih radnji za unaprjeđenje lovstva a kako bi ova županija imala što kvalitetniji Zakon o lovstvu.

Razgovaralo se o Uzgoju i zaštiti jelena običnog (lat. cervus elaphus) na području Hercegbosanske županije, sprječavanju krivolova, štete od divljači, nova vrsta divljači u našim lovištima – čagalj (lat. Canis aureus).

Predstavnici ministarstva su se također neformalno sastali sa predsjednikom lovačkog saveza Hercegbosne Draganom Gubercem i profesorom Lovstva i zaštite prirode dr.sc. Krunoslavom Pinturom te razmijenili iskustva, informacije koje  pomažu u donošenju odluka koje će doprinijeti boljoj organizaciji i unaprijeđenju lovstva u Hercegbosanskoj županiji.

            Ovim putem se zahvaljujemo predsjedniku Hrvatskog lovačkog saveza mr.sc. Ivici Budoru i njegovim stručnim suradnicima  Mariji Kusturi i Hrvoju Kukasu  na ugodnom gostoprimstvu te se nadamo  da je ovo  početak kvalitetne suradnje u području lovstva s Republikom Hrvatskom.

Scroll to Top