Otvoren javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru potpore jačanju poljoprivredne prakse kroz povezivanje sa znanstveno-istraživačkim organizacijama

U okviru projekta EU4AGRI, koji financira Europska unija, objavljen je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru potpore jačanju poljoprivredne prakse kroz povezivanje sa znanstveno-istraživačkim organizacijama.   

Krajnji cilj je da se kroz bespovratna sredstva Europske unije osnaži razvoj znanstveno-istraživačkih institucija u Bosni i Hercegovini, te podrži razvoj kapaciteta organizacija koje ekonomski i interesno okupljaju poljoprivredne proizvođače i prerađivače.

Tko se može prijaviti na ovaj Javni poziv? 

Na ovaj Javni poziv mogu se prijaviti visokoškolske i znanstveno-istraživačke ustanove iz područja poljoprivrede, prehrambene tehnologije, veterine i biotehnologije registrirane u Bosni i Hercegovini , isključivo u partnerstvu s najmanje jednom organizacijom koja okuplja poljoprivredne proizvođače iz interesa ili ekonomije (poljoprivredni zadruge, tvrtke iz sektora poljoprivredne i prehrambene proizvodnje ili udruge poljoprivrednih proizvođača i druge nevladine organizacije koje imaju iskustva u provedbi projekata iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja).

U okviru ovog javnog poziva dostupno je 2,4 milijuna KM , a sredstva potpore po zahtjevu mogu iznositi od 100.000 KM do 400.000 KM.

Dobitnici potpora sredstva će koristiti za provedbu projekata koji uključuju znanstvena istraživanja u područjima ublažavanja i prilagodbe klimatskim promjenama, uvođenje novih proizvodnih tehnologija s ciljem povećanja produktivnosti, uvođenje digitalnih alata i tehnologija u proces primarne poljoprivredne proizvodnje te preradu poljoprivrednih proizvoda, zaštitu i unapređenje zdravlja životinja i biljaka i dobrobit životinja te smanjenje gubitaka i otpada hrane.

Prijave se podnose od 25.07.2022. godine, a rok za prijave je 12. rujna 2022. godine do 17:00 sati. 

Prijave se podnose isključivo putem elektroničkog sustava za dostavu prijava https://javnipoziv.undp.ba/   kojeg osigurava EU4AGRI projekt. Slanje prijava u bilo kojem drugom formatu (e-mail, pošta, fax, itd.) nije prihvatljivo i prijave dostavljene na ovaj način neće se razmatrati.  

Svi zainteresirani javnom pozivu mogu pristupiti putem službene web stranice projekta  eu4agri.ba .

Prva INFO sesija održat će se u četvrtak, 28. srpnja u 11:00 sati putem online platforme Teams , a prijava je obavezna putem prijavnice .

Dodatna pitanja u vezi s ovim pozivom možete postaviti putem obrasca za upite na web stranici projekta  https://eu4agri.ba/postavi-pitanje  u periodu od 15.8. do 05.09.2022. godina . Na sva pitanja koja pristignu prije ili nakon navedenog roka nećemo odgovoriti.

Više informacija o ovom javnom pozivu, kao i dokumentaciju za preuzimanje možete pronaći na eu4agri.ba .

Dodatno, tijekom trajanja ovog Javnog poziva bit će organizirane online interaktivne konzultacije za potencijalne prijavitelje.

EU4AGRI  je četverogodišnji (2020.-2024.) projekt Europske unije vrijedan 20,25 milijuna eura čiji je cilj modernizacija poljoprivrednog i prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Projekt provode i sufinanciraju Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).

Scroll to Top