Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru potpore uvođenju standarda i certificiranja u poljoprivrednoj i prehrambenoj proizvodnji

U okviru projekta EU4AGRI, koji financira Europska unija, objavljen je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru potpore za uvođenje standarda i certificiranja u poljoprivrednoj i prehrambenoj proizvodnji.

Kroz ovaj javni poziv Europska unija će podržati poslovne subjekte u poljoprivredno-prehrambenom sektoru da uvedu određene standarde u svoje poslovanje ili izvrše certificiranje svojih proizvoda, usluga i proizvodnih procesa. Cilj ovog javnog poziva je jačanje poljoprivredne i prehrambene industrije, poboljšanje kvalitete, higijene, sljedivosti i sigurnosti hrane, povećanje konkurentnosti i lakši pristup tržištima.

Tko se može prijaviti na ovaj javni poziv? 

Na ovaj javni poziv moći će se prijaviti mikro, mala i srednja poduzeća, obrti/poduzetnici i zadruge koje se bave proizvodnjom, preradom ili proizvodnjom i preradom poljoprivrednih proizvoda za ljudsku prehranu te udruge koje okupljaju proizvođače/prerađivače radi grupnog certificiranja.

 
U okviru ovog javnog poziva na raspolaganju je milijun KM, a sredstva potpore po zahtjevu mogu iznositi od 5.000 KM do 50.000 KM . Obvezno financijsko sudjelovanje prijavitelja iznosi 30% ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova projekta.

Prijave se mogu podnositi od 1. kolovoza 2022. godine, a rok za prijave je 2. rujna 2022. godine do 17:00 sati. 

Prijave se podnose isključivo putem elektroničkog sustava za dostavu prijava https://javnipoziv.undp.ba/   kojeg osigurava EU4AGRI projekt. Slanje prijava u bilo kojem drugom formatu (e-mail, pošta, fax, itd.) nije prihvatljivo i prijave dostavljene na ovaj način neće se razmatrati.  

Upute za korištenje online platforme nalaze se na:  javnipoziv.undp.ba .

Svi zainteresirani javnom pozivu mogu pristupiti putem službene web stranice projekta  eu4agri.ba .

Prva online INFO sesija održat će se u ponedjeljak, 1. kolovoza u 14:00 sati putem Facebook stranice  EU4AGRI .

Osim toga, u narednom periodu bit će organiziran niz info sesija u šest (6) gradova Bosne i Hercegovine, Sarajevu, Mostaru, Banja Luci, Bihaću, Brčkom i Doboju , a informacije o točnom datumu i mjestu o održavanju istih bit će objavljeni na web stranici eu4agri.ba .

Dodatna pitanja u vezi s ovim pozivom možete postaviti putem upitnika na web stranici projekta  https://eu4agri.ba/postavi-pitanje  u periodu od 01.08. do 22.08.2022. godina . Na sva pitanja koja pristignu prije ili nakon navedenog roka nećemo odgovoriti.

Korak 1: Kako se prijaviti na javni poziv?

Korak 1: Pročitajte dokument  Upute za prijavitelje  koji sadrži sve informacije o kriterijima za javni poziv, načinu ispunjavanja i podnošenja prijave.

Korak 2: Popratna dokumentacija za prijavu na javni poziv:

Prilog 1 – Obrazac za prijavu

Prilog 2 – Proračun projekta

Prilog 3 – Pismo namjere o sufinanciranju

Prilog 4 – Kontrolna lista

Dodatak 5 – Globalna načela UN-a

Scroll to Top